انواع نمد یکی از قدیمیترین محصولات دست بشر بوده و یک محصول کاربردی و محبوب در صنایع مختلف است. برای تهیه انواع نمد از الیاف طبیعی و مصنوعی استفاده میکنند. به این صورت که الیافها با یکدیگر مخلوط میشوند. و سپس توسط دستگاه فشرده شده و بعد از اینکه به ابعاد مورد نظر رسید آنها را خشک میکنند. در مراحل تولید نمدها هیچ گونه بافت و گرهای زده نمیشود. و به صورت پرس شده در هم تنیده میشوند.
به علت اینکه پشمهای طبیعی ساختار خار گونه دارند و این ویژگی مخصوص پشمها است باعث میشود الیاف در هم تنیده شود و احتیاجی به گره و بافت نباشد. زمانی که نمدها در هم تنیده میشوند دیگر به هیچ عنوان در هنگام استفاده از هم جدا نشده و شکل ظاهری نمد به هیچ عنوان تغییر نمیکند.
البته نمد زمانی این چنین با کیفیت است که در فرایند تولید نمد اصطکاک، رطوبت، فشار مناسبی بر روی نمد وارد شده باشد. نمد بر اساس ضخامت، درصد پشم و سختی نهایی در صنایع مختلف به کار گرفته میشود. معمولا در تولید انواع نمد ۷۰ درصد از پشم طبیعی برای ساخت آن استفاده میکنند و ۳۰ درصد دیگر مواد مصنوعی است. نکته حائز اهمیت این است که کیفیت نمد بر اساس الیاف طبیعی آن سنجیده میشود.
ویژگی انواع نمد
در این بخش به بررسی ویژگی نمدها میپردازیم:
- نمدهای امروزی با چگالی بالا ساخته میشوند و از خواص مکانیکی مطلوبی برخوردار هستند.
- نمدها از پشم طبیعی گوسفند و شتر تولید میشوند و پشم از نظر فیزیکی به مانند موی انسان است. همان طور که موی انسان رنگهای مختلفی دارد پشم گوسفندان هم رنگهای متفاوتی دارد به همین دلیل رنگ نمدها متفاوت است.
- تراکم بالای نمد باعث میشود از اتلاف انرژی جلوگیری شود.
- نمدها به دلیل ساختار یکسانی که دارند به راحتی قادر هستند تا مایعات را درون خود جذب کنند و انتقال دهند.
- نمدها قابلیت بالای در فیلتر مواد جامد، مایع و گاز دارند.
- انواع نمدهای صنعتی از مقاومت بالایی برخوردار هستند و روغن داغ، بخار آب و… کیفیت آنها را تغییر نمیدهد.
- شرایط آبو هوا بر روی نمدها تاثیر خاصی ندارد هوای خنک، گرما، خشکی، خیسی در کیفیت نمد بیتاثیر هستند.
- نمد طبیعی در برابر اشعه ماورایبنفش مقاوم است و در اصطلاح نمدها پیری ندارند.
- نمدها در شرایط قرارگیری در محیطهای قلیایی-اسیدی مقاوم هستند.
- اگر نمد با الیاف ۱۰۰ درصد طبیعی ساخته شود در حرارت ۴۵۰ درجه سانتیگراد مقاوم است. و جالب است این نوع نمد خاصیت خود خاموشکنندگی هم دارند.
- نمدها طولانی مدت با دمای بالا قابل استفاده هستند.
- این محصول در برابر کشش و سایش دچار تغییرات نمیشود.
- نمد قابل برش بوده و میتوانید آن را تعویض کنید، اما باید به این نکته توجه کنید که برش محصول بر میزان تراکم و نتیجه مقاومت نمد تاثیر میگذارد.
انواع نمد
نمدها انواع مختلفی دارند و این تنوع به دلیل کاربردهای متفاوتی است که این محصول دارد. نمدهای صنعتی به دو صورت فشرده و نیمهفشرده تولید میشود. نمد، اول به صورت نیمه فشرده تولید میشود. اما برای ساختار متراکمتر آن نیاز است که نمد بافتی فشردهتر داشته باشد. برای استفاده از نمد باید بهجا و بهینه بدانید از کدام نوع استفاده کنید. آمارهای تولیدی نشان میدهد بیشترین کاربرد نمدها در گردگیرها و انواع واشرها است. در ادامه به بررسی انواع نمد میپردازیم:
. نمد فیلتری
نمد فیلتری برای عمل فیلتراسیون مورد استفاده قرار میگیرد. این نمدها انعطافپذیر هستند و در ضخامت نرم، متوسط و سخت تولید میشوند. انعطافپذیری این نمدها به صورتی است که میتوانید آن را در ابعاد مورد نظر به فیلتر تبدیل کنید. فیلترهای نمدی با کیفیت از الیاف مصنوعی کمتری برخوردار هستند. نمد فیلتری دارای روزنههای است که برای فیتلر کردن هوا کاربرد دارد. این نوع ابزار نیز خود انواع متفاوتی دارد. مانند: فیلتر تهویه بیمارستانی (برای فراهم آوردن هوای سالم و بهداشتی کاربرد دارد)، فیلتر هوا ماشینآلات، فیلتر هوا درونیکمپرسور و غیره. در حال حاضر نمد فیلتری به صورت گسترده در صنایع مختلف به عنوان یک عایق مهم فیلتراسیون از جمله معدن، زغال سنگ و… به کار میرود. در نمد فیلتری بیشتر از الیاف مصنوعی استفاده میشود زیرا قیمت آن کمتر است و البته کارآیی خوبی هم دارد. اما عمر این نمدها کوتاهتر از نمدهای طبیعی است.
. نمد صداگیر
این نمد با توجه به ساختاری که دارد موجب جذب فرکانسهای صوتی میشود. همین موضوع باعث شده که نمد به عنوان عایق صوتی و آکوستیک مورد استفاده قرار گیرد. نمد صدا گیر در کنار سایر عایقها کاربرد بسیار مطلوبی دارد.
نمد پرداختکاری
همانطور که از اسم این نمد مشخص است برای پرداختکاری متریالهای متفاوت مورد استفاده قرار میگیرد. این ابزار معمولا برای سطوح خشن کاربرد دارد. به این صورت که روی نمد چسب و پودر سنباده ریخته میشود. بعد از خشک شدن و فیکس شدن پودر سنباده و چسب نوبیت به شروع کار نمد است. نمد پرداختکاری از لحاظ کیفیت و کاربرد در دسته بهترین لوازم پرداختکاریی قرار دارد. این نوع نمد مقاومت بالایی در برابر عوامل متفاوتی که باعث فرسایش میشود دارد.
کاسه نمد چیست؟
کاسه نمد یک قطعهای است که در سیستم خوردوهای هیدرولیک وجود دارد. از کاسه نمد برای جلوگیری از روغن ریزی شفتها و یاتاقانها و محافظت در برابر آلودگی و گرد و غبار استفاده میشود. هر وسیلهای که دارای موتور میکانیکی است برای انتقال نیروی چرخشی نیازمند نیروی به نام شفت است. شفت برای اینکه به راحتی حرکت کند نیاز است روغن کاری شود. و روغن چون سیال است و تمایل به ریخته شدن و فرار دارد نیاز به یک عایق دارد. و برای جلوگیری از این نشتی باید از کاسه نمد استفاده کرد. کاسه نمد از دو بخش فلزی و نمدی ساخته شده است. که کار اصلی را در کاسه نمدها بخش انعطافپذیر آن انجام میدهد. کاسه نمد با فشار مناسب بر روی محور از روغن ریزی جلوگیری میکند.
کاربرد نمد
با توجه به ویژگیهای بینظیر این محصول میتوان تصور کرد که چرا نمدها در اکثر صنایع کاربرد دارند. در زیر برخی از کاربردهای مهم نمدها ذکر میشود.
- نمدها در صنعت خوردوسازی کاربرد دارند، به عنوان مثال فیلترهای نمدی مخصوصی که هوای داخل کابین و موتور را تمیز میکند. در این صنعت از این ابزار به عنوان عایق صوتی، حرارتی و ضد ارتعاش نیز استفاده میکنند.
- نمدها برای کاهش صدا و نویزگیرها مناسب هستند.
- در انواع صنایع پتروشیمی، کاغذ سازی مخازن سوختگیر و… کاربرد دارد.
- به دلیل ویژگی عایق صوتی و حرارتی در صنعت ساختمان سازی بسیار کاربرد دارد.
- نمدها به دلیل قدرت جذب مایعات در مکانیزم ماشینهای صنعتی مورد استفاده قرار میگیرند.
- نمد پولیشی برای صیقل کاری فلزات قبل از آبکاری و در نهایت فینیشینگ برای پرداخت کاری مورد استفاده قرار میگیرند. این ابزار در انواع مختلف تولید میشود و به وسیله دستگاههای مخصوص متریال مورد نظر را مورد سایش قرار میدهند.
تفاوت نمد صنعتی و نمد دستی
نمد مالی از ابتدایترین شیوههای نساجی بوده و از زمانی که مردم پشم را میشناختند با نمد هم آشنا شدهاند و از نمدها برای زیرانداز، سقف کلبه و این قبیل کارها استفاده میکردند. با صنعتی شدن زندگی بشر نمدها تاثیر بسزایی در محیط زندگی و محیط کار داشتهاند. نمدهای صنعتی نمدهای هستند که برای تولید آن از الیاف مصنوعی استفاده میشود و همان طور که از نامش مشخص است کاربرد نمدهای صنعتی در صنایع مختلف است.
ضخامت نمدها
انواع نمد صنعتی به دو صورت رولی و شیت در ضخامت متفاوت در عرضهای ۱۵۰ تا ۲۰۰ متر تولید میشوند. و ضخامت نمد بسته به کاربرد آن دارد.
طراحی و ساخت برخی قطعات نمدی
با پیشرفت تکنولوژی و بهروز شدن ماشینهای تولیدی صنعتی امکان طراحی و ساخت انواع واشرهای نمدی و ضربهگیرها از جنس نمد مهیا شده است. این قطعات قبل از اینکه به صورت انبوه تولید شود تست میشوند. تست به این صورت است که محیط شبیهسازی میشود این کار آسیبهای احتمالی از عملکرد نادرست را به میزان قابل توجهی کاهش میدهد و باعث میشود قطعه نمدی مورد نظر با کیفیت و بدون نقص تولید شود.
خرید انواع نمد
در این مقاله با نمد و کاربردهای آن آشنا شدید. همان طور که مشاهده کردید هر نمد برای کار خاصی طراحی و تولید شده است. در نتیجه در هنگام خرید نمد به نیاز خود توجه کنید و متناسب با آن نمد مورد نظر خود را خریداری کنید. برای خرید انواع نمد میتوانید به فروشگاه ابزارتم مراجعه کنید.